DR. *R* SAID SO



Just nak share experience aku pegi klinik recently. The doctor's name is..erm let's call him Dr R. What intrigue me to share pengalaman aku is his view on smthing..we'll get to that later k? But 1st aku nk share some of his tips for me (well bergune utk korg jgk since skang musim demam)

Amalkan kumur2 air garam. After meal, b4 tido or b4 work. Bukan je berkesan utk avoid sakit tekak even nafas berbau. Org skang lg prefer/percaye pakai commercial product mcm Listerine sme tu kan walhal garam tu sndri byk khasiat die according to him (Some Listerine ade 2% alcohol, so bc baek2 kat label b4 beli k?)

Then die ckp tak payah takutlah dgn H1N1 nie. Flu biase je. Same je mcm Australian flu, bird flu, yada yada (aku tak ingat pe lg) Yg penting jage hygiene, make sure udara dlm rumah bersih not polluted, n bykkan berdoa (tu sbnrbye ubat yg plg berkesan die ckp).

Then sambil die tulis ubat ape nk bg pd aku dgn tulisan yg agak mustahil aku faham, dgn suara perlahan die sebut, "takdak apa lah H1N1 nie..it's just /GOD MEANS TO REDUCE THE POPULATION/.."

Wow! (he seems so wise when he said that) Dlm kekalutan aku bace kat paper, aku tgk kat tv, aku dgr kat radio since pandemik ni menular, how public berada dlm keadaan pre-panic, afraid etc, how we were so hyped about controlling the spreading of this flu..1st time aku dgr such a radical, different yet interesting view on H1N1. Somehow it totally change the way i see things now..

The end.



-- Post From Ben's iPhone

4 PEOPLES SHOUT SUMTHNG!

wani ezryl * said...

tu la, jgn risau2 semua :]

armouris said...

info tentang nafas berbau kat sini - Bad Breath

khairie rahman said...

wah! dokter yang cambest..

Azah said...

demam ke?
huhu...
H1N1 x de pape la..
klau badan sihat, insya Allah x membawa maut..
lagi pon, ajal maut di tangan Allah..
kita hindar secara yg termampu..
yg penting, sentiasa bertaubat sebab bila2 masa je kita bole dijemput pergi..

err... xde kaitan plak rsnya.. haha